Vad är dina tips för att få ett förhållande att hålla?

1. Utan kvalitetstid tillsammans överlever inga förhållanden. Spara minst en halvtimme varje kväll och en heldag varje månad då du och din partner bara kan ägna er åt varandra.

2. Båda parter i ett förhållande behöver känna trygghet och stöd. Ett bra förhållande är uppbyggt på kompromisser och massor av givande och tagande från båda håll.

3. Ha en god balans mellan beroende och självständighet. Visa och berätta för din partner hur mycket du behöver honom, men kläng dig inte fast, då detta kan göra att han känner sig instängd.

4. Uppmuntra din partner att lyssna på dig genom att visa uppskattning när han gör det. Likaså ska du visa intresse när du lyssnar på honom. Kom ihåg att alla människor har olika behov av att prata.

5. Få honom att uppskatta dig. Vänta inte på spontana komplimanger, utan säg något positivt om dig själv och be honom bekräfta.

6. Berätta för din partner hur du vill ha det i sängen, gärna tidigt i förhållandet.

7. Lär dig att ge din partner det som är mest sannolikt att återskapa ett gott förhållande – ett äkta, kärleksfullt och uppskattande leende.

8. Ofta är det de speciella små egenskaper som charmade dig i början av ert förhållande som du finner mest irriterande idag. Lär dig att älska honom med alla hans skavanker.

9. Dold agg förgiftar förhållanden, så om det är något som stör dig, säg det. Berätta om dina känslor och be honom om hjälp att lösa det.

10. Lär dig att bestraffning aldrig fungerar. Att få honom att må dåligt kanske får dig att må bra för stunden, med för er relation har det motsatt effekt. Belöna i stället sådant som du uppskattar.

11. Ekonomi är den vanligaste orsaken till gräl i ett förhållande. Se till att ni har kommit överens om hur ekonomin ska skötas och vilka prioriteringar som gäller i ert förhållande.

12. Om arbetsfördelningen i ert hem är orättvist fördelad så kommer det att skapa friktion i förhållandet. Skriv en lista över arbetsuppgifter i hushållet och kom fram till en jämn uppdelning tillsammans med din partner och familj.

13. Om ni har barn så är det viktigt att ni båda engagerar er så mycket som möjligt och att inte bara den ena tar på sig omsorg och uppfostran.

14. Prata om ert sexliv vid behov. Upp- och nedgångar i er sexuella aktivitet är naturligt, men om ni märker att det är på stadig väg neråt så är det viktigt att föra en dialog om vad ni kan göra för att återskapa passionen.

15. Ta inte för givet att du aldrig kommer att frestas av otrohet, men lär dig att stå emot. Skulle ett misstag ske, så behöver det inte innebära slutet på relationen, men det kan ta tid att återfå förtroendet. Stå emot.

16. Kom ihåg att leda kan vara en förklädnad av ilska. Om du känner dig uttråkad med honom, fundera på vad han gör som får dig arg.

17. Tillåt känslomässiga stormar och ta inte alltid allt som sägs under dessa stormar på allvar. Ibland räcker en halvtimmes urladdning för att allt ska kännas bättre för er båda.

18. Lär dig att argumentera. Tricket är att aldrig säga vad du inte själv skulle vilja att någon sa till dig.

19. Forskning tyder på att man behöver fem goda upplevelser för att sudda ut minnet av en dålig upplevelse. Kom därför ihåg att ge fem positiva kommentarer för varje negativ.

20. Lär er att förhandla. Om båda berättar vad ni har för önskemål så kan ni båda sedan hjälpas åt att nå dit.

21. Acceptera att vissa saker aldrig förändras. De flesta av din partners egenskaper kommer att förbli där resten av livet.

22. Lär dig att förlåta. Om din partner har gjort något som du vet att du aldrig kommer att förlåta så är det lönlöst och orättvist mot er båda att fortsätta vara tillsammans.

23. Inse att ni båda kommer att förändras under årens gång. Även om du tror att du förstår honom och hans målsättningar i livet, så är det viktigt att stämma av var ni står emellanåt.

24. Vet när det är dags att gå. Om era målsättningar i livet skiljer sig åt totalt eller om det finns våld eller annan destruktivitet i förhållandet som gör att smärtan överstiger glädjen så är det bäst att separera innan relationen förgör er.

25. Tänk inte att rådgivning innebär misslyckande. Tvärtom kan det vara steget som gör ett olyckligt förhållande lyckligt.

  

Alla talar om för mig hur fina jag och Sonny är tillsammans osv, självklart är vi det och jag blir alltid så glad när jag får höra sådant. Men självklart har vi också våra upp och nedgångar, det har ALLA par, oavsett om man själv vill se det eller inte. Jag går igenom några utav dom här punkterna då när jag känner att det börjar gå för långt. och vi hittar sedan fort tillbaka till varandra. men det gäller att ni inte är tillsammans med någon "bara för att ha någon". Om du inte verkligen älskar den du är tillsammans med, så kommer kanske inte mina tips hjälpa er.
Alla kommer få känna på äkta kärlek, men det gäller att inte leta efter den.. utan att låta kärleken komma till dig.
När det är som jag säger, dags.. så kommer det bara att klicka. Som för mig att Sonny, för oss klickade det verkligen vid första ögonkastet. Han och vår son, är mina ögonstenar. Det är dom jag brinner för, och jag skulle absolut göra allt för dom. Så fundera både en och två gånger om ditt förhållande är rätt, vill ni har fler frågor om det så är det bara att fråga.
Jag hjälper gärna till ! :)

  

Första "kyss"-bilden på mig och Sonny ! ;)

Kisses Bitches !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0