"Ungdomsvård för mord på flicka"


Den 16-årige pojke som i maj dödade sin jämnårige flickvän i Västerås dömdes på tisdagen av Västmanlands tingsrätt till tre års sluten ungdomsvård för mord.
Han fälldes även för olaga tvång och övergrepp i rättssak.
Tingsrätten ansåg redan i juni att det fanns övertygande bevisning om att pojken dödat flickan. Domstolen beslöt då att låta pojken genomgå en rättspsykiatrisk undersökning för att rätten lättare skulle kunna avgöra vilken påföljd han skulle få.
Undersökningen visade att 16-åringen inte lider av någon allvarlig psykisk störning.
Pojken nekar till mord men har medgett grov misshandel och vållande till annans död.
16-åringen trodde i våras att hans flickvän var gravid. Hon vägrade göra abort och det gjorde pojken förtvivlad.
I början av maj hade han bestämt träff med flickan i Råbyskogen i Västerås för att diskutera graviditeten och under samtalet blev ungdomarna osams. Pojken säger att han tagit strypgrepp på flickan och knuffat henne men därefter minns han inget mer.
Enligt tingsrätten utsattes flickan för kraftigt våld och domstolen anser att pojken var likgiltig för följderna av dem. Han anses med uppsåt ha dödat flickan genom mycket kraftigt våld mot flickans hals, huvud och överkroppen.
Domstolen finner inga förmildrande omständigheter för att bedöma gärningen som annat än mord. Däremot har rätten när den har mätt ut straffet tagit hänsyn till pojkens låga ålder. Om han varit något äldre hade domstolen dömt honom till ett längre straff.
Maximistraffet när det gäller sluten ungdomsvård är fyra år.
16-åringen döms även för att tillsammans med en kamrat ha tvingat till sig en dator av en 13-årig pojke. Han fälls även för övergrepp i rättssak genom att han hotat döda 13-åringen om denne anmälde händelsen för polisen.
Pojken ska också betala 210 000 kronor i skadestånd till den dödade flickans anhöriga.


Allvarligt talat ?  Tre år är ingenting, det är inte ens 1/10 av hans liv. Han mörda sin gravida flickvän för att hon inte ville göra en abort, och han får bara tre år för det pga att han är ung ?  Jag blir förbannad. Vi borde ha döttsstraff som i USA för då kanske det skulle minska på antalet brott och framför allt mord. Bara för att han är 16år och mördar någon så ger dom honom inte så långt straff. Förstå familjen som får gå igenom det här, deras liv är förstörda för alltid. 210 000kr skulle inte jag vilja om någon mördar mina barn. Jag skulle begära livstid på den som gjorde det, för då behöver aldrig någon mer utsättas för det av samma gärningsman. Pengar är ingenting värt om man förlorar sitt barn.  Vad tycker ni om det här, ge mig era åsikter.


Kommentarer
Postat av: sarah

helt jävla sjukt.. borde fan sitta inne runt 25 år

2010-08-03 @ 14:04:28
URL: http://sarahceciliacollin.blogg.se/
Postat av: Jasmin

helt sjukt! han borde få minst 40 år

det är ett mord och hennes liv är HELT borta pga honom och hon lever inte, ett mord är något riktigt stort, mer än vad folk kan ana.. ett helt liv är försvunnet pga honom

Han borde få 40 år då han mister 40 år av sitt liv att sitta inne i fängelset, ifall ni/han tycker det är mycket ska han fan tänka på tjejen som ALDRIG kommer tillbaka, vilket jävla as!

2010-08-03 @ 16:01:06
Postat av: Markus

3 års ungdomsvård för ett mord är skandal. Han är ute igen innan han fyller 20.



Inte konstigt att fler och fler personer stödjer partier som Svenskarnas parti (SvP) som vill utvisa alla ickesvenskar när inte ens den här kurdiska mördaren utvisas.

2010-08-03 @ 19:17:26
URL: http://www.realisten.se
Postat av: Nikki

tycker absolut inte att vi ska ha dödstraff, men däriemot högre straff. Dessutom tror jag inte att dödstraff är lösningen på färre mord o brott. Döden är för lätt straff för en brottsling som begår mord,och vem är vi som ska bestämma att en brottsling ska dödas? då gör vi samma sak som den personen, begår ett brott, men lagligt, vilket jag tycker är förfärligt! De borde lida resten av livet vilket det säkert gör även om dom blir fria förr eller senare. Men som sagt sverige har ett dåligt system näre gäller straff....



Jag tror att det måste ligga något djupt bakom deras bakgrund jag menar vem som helst går väl nt och mördar ?? killen var antagligen för rädd över hur hans föräldrar skulle reagera eftersom han tydligen inte fick ha sex före äktenskap hade jag läst någonstans(?) och det är ju föräldrarnas uppift att se till att deras barn kan känna sig trygga hos dom oavsett vad och förklara att man dödar inte någon för att få sin vilja igenom!

2010-08-04 @ 00:25:36
Postat av: Patricia

Det e helt sinnes sjukt ! 3 år för att han mördat någon. Man får högre straff för ett bokföringbrott än att ha mördat något så sjukt att jag spyr på hur vissa människor ressonerar. sen får man höra en del av förklaringen vrf dom får 3 år, " dom kmr jue inte kunna visa sig ute och dom kmr må så dåligt ändå" tacka fan för det, dom ska må dåligt, riktigt jävla dåligt för det dom gjort liksom. Han får sitta inne 3 år och flickan som han mördade asso hennes familj få en liten summa pengar asso det e så sinnesjukt, han kan sitta inne tills han ruttnar dåe har han fått ett vettigt straff.

2010-08-04 @ 00:53:13
Postat av: Néa

Vet en kille som åkte dit på "försök till drop" Alltså mordförsök. Han fick 2.5år för det, och killen som blev utsatt kommer aldrig mer kunna gå, prata eller röra en enda muskel i hela kroppen igen. Han är som livande död. Vet ett annat fall där nästan samma sak inträffade, den killen fick 3år.



Dödsstraff tror jag inte på.. Man kan faktiskt bli oskyldigt dömd. Ska man behöva dö för något som någon annan gjort? Förstår din tanke, men tycker man ska tänka 1,2 och 3 gånger innan man förespråkar dödsstraff. Tänk om seth skulle göra något när han bli äldre, och bli dömd till döden, oj vad du inte skulle vilja att dödsstraff fanns då!

2010-08-09 @ 12:08:19
Postat av: Anonym

jag tycker lika som dig vi borde ha dödstraff om han är ung nu vad kommer han då att göra om 15 år txp. Det var som tim och tove som dödade therese tror dom bara fic 2 8 månader, jag vart förbannad,sveriges lag SUGER FÖR FAN

2010-08-14 @ 19:30:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0